I made this widget at MyFlashFetish.com.

Ku ilhamkan ruang ini kerana...
andai suatu hari nanti...
yang mampu kau baca hanyalah tulisan-tulisan kaku dan hanyalah potret-potret bisu dariku yang kau dapat renung...

sedih sanad sanad

Thursday

kenapa die buat aku cm ni...
hilangkan diri seharian..
aku tpon tk angkat2..
pelik betul la..ape lg yang tk kena ngan aku...
aku de buat salah ape..
kalo ye pon terus terang la..
susah sgt ke..
memang betul2 tk de mood..!!


out.....


suke tak??like ye??

Wordless Thursday!!



~kesedihan~



suke tak??like ye??

maaf la eh

Wednesday

first skali sy mohon maaf la eh coz lame tk meng'update' blog nih..
 tahal kemalasan tu melampau2 sgt..
bace blog org rajin je..
nak kene upah or update nih..
sape nak sape nak???
melampau kau izzaty...kau pun tk bergaji nak gajikan org..hahahhaa
emm i try my best utk meng'update' blog nih tiap2 ari..

see u again =)


suke tak??like ye??

raya walaupun terlambat!!

Monday

memandang mood tk bape  nak ade malam ni..
tp gagahkan jugak diri ni nak update blog yg nyaris2 dirobohkan ni..
so..selamat hari raya maaf zahir dan batin
kuih tk de utk dihidang tp gambar2 ade utk ditatap..








suke tak??like ye??

nape tk dtg lg eh??

Tuesday

Alhamdulillah hari ni da masuk hari ke 16 berpuasa..
 kemarin ujan lebat sgt kt sekitar rumah aku ni..
so ibadah puasa tk lah sehebat time cuaca panas..
emm still puasa penuh tanpa ponteng puasa ag
kalau boleh nak puasa penuh..tk perlu nak ganti2..just puasa sunat je..
tp aku hairan pada kaum laki2 yg nak ponteng puasa
tk kira la umur muda ke tua ke..
korang tk takut dosa ke weh..
ingat senang ke nak ganti2 nih..
da bayak sgt duit nak bayar fidyah ke??
haaa kan da membebel..!!
yang penting aku tertanya2 nape tk dtg bulan ag..??
mak ngan best aku yg selalunye sama2 tak puasa pun da cuti..!!
 bye !!


suke tak??like ye??

rase nak pengsan..!!

Monday

ok..hari ni rase mcm tak berapa nak sihat sgt..
tk tahu la kenapa...graf mood pn makin menurun..
so ape yg aku nak bt pas ni..
duduk diam-diam..jangan kacau org lain..
and org lain janagn kacau aku..
paham tak??
heee..ter emosi plak..
ok lah..selamat hari puasa ke 15..

wahh..raya da nak dekat..
excited cam budak kecik je..hahaha...



sumber: en google!!


suke tak??like ye??

Ramadhan Terakhir??

hari ni 08.08.2011 genap sudah 8 hari org islam atas muka bumi Allah ni berpuasa..
mmg da lame aku tk mengapdatekan blog ni..
banyak keje nak disettlekan walaupun aku bergelar penganggur terhormat..hahahaa..
ok..dikesempatan ni tak lewat lg kirenye aku nak wish selamat menjalankan ibadah puasa..
yg sememangnya wajib ke atas sume org islam..right??
hope dgn ketibaan bulan yg muliakan ni ramai2 lah
merebut peluang mengerjakan seberapa banyak amalan yg boleh..
tp ingat..bukan bulan ramadhan ni je eh..coz allah SWT membuka seluas2nya pintu syurga 
dan merapatkan semua pintu syurga..aku tau yg semua org mmg excited ngan bulan ramadhan nih 
tp excited nak pegi bazar..bab beli membeli nih tk yh nak habaq la kan??
mmg berduyun2 org beli..tp rasenye kalau leh scan bape org je yg puasa..
confirm 1/3 je dr semua..hahah(tekaan semata2..)
beribadatlah seperti ni ramadhan yg terakhir..!!

nota hujung kaki : peringatan utk aku jgak..!!


~izzati murad~


suke tak??like ye??

5 perkara je

Thursday


Dah lama saya simpan artikel pasal ni.. Ada seseorang hamba Allah itu, mengemelkan pada saya... Jom share..:-)

Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya:- 


1: Wajah yang cantik – solat subuh

2: Duit yang banyak – solat zohor 

3: Kesihatan yang baik – solat asar

4: Anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita – solat maghrib 

5: Tidur yang nyenyak tanpa ganguan – solat isyak 


 Senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari 



Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezeki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.(Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )

   'Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.'   Surah Al-Baqarah ayat 286  




suke tak??like ye??

Wordless Thursday!!

"Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan.
Teruskan perjuangan kita walaupun  terpaksa menghadapi rintangan demi
rintangan dalam hidup"




suke tak??like ye??

baby

Wednesday



suke tak??like ye??

Istiadat konvokesyen ke berapa entah..

Tuesday

esok junior2 aku akan konvo kt kolej islam darul ridzuan..
KISDAR kt kuala kangsar tu..!!
ok2..so aku mengucapkan tahniah yg tk terhingga la pada diorang2..
CONGRATES EH!!

emm konvo kt kolej aku disempurnakan oleh Sultan Perak..
Sultan Azlan Shah yang sampaikan Diploma tu..
korang ade??!!hahaha...
tp tkot giler la..buatnye tersembam kt depan sultan..
hohoho...malu weh!!


bagi mengenang balik kenangan mase aku konvo..
ni ha pic aku time konvo..


!!Acoounting students!!


!!me:mue:ogie!!


!!me and ogie!!


!!kami satu batch!!


!!we again!!


!!jom kite konvo!!


!!me and ogie again!!


!!kami sgt suke!!


suke tak??like ye??

syg u sgt la wahai cik ex roomate!!

Monday

emm ntah kenapa tetibe mlm ni rase amat dekat ngan cik ekin a.k.a ex roomate..
hahaha..walaupon dipisahkan beratus2 kilometer..iaitu jlan yg bertar dan ade tanda putus2 tu..
tp seakan de kt sebelah die je aku rase..hu2..
u see..betapa rapatnye kami..kah2 (anda boleh muntah skang..)
lame jgak la tk jumpe my kekasih hati pengarang jantung dan pankreas nih..!!
dulu time dok dkt2 kdg2 gdoh..smpai tk bertegur..
tp still tido bilik yg same..tk gtu cik ekin??
hahaha..time nak berbaek2..mesti melalui surat..dr surat and msg la kami 
meluahkan ape yg terbuku cm ketul ais kt dalam hati ni..hahaha
lawak3..tp sume tu kenangan doohh..
akan ku jdkan sejarah dan akan aku ceritakan pada anak2 cucu2 aku nanti..hehehe
kami jgak amat sekepala..mmg ngam habis walaupun kdg2 lain
jugak perangai aku ngan cik ekin ni..
tp hari ni aku nak bgtau yg aku syg giler2 la kt die..
not lesbian ok!!...
kmi ni ibarat kembar luar ok..
gelaran ni mak die yg kasi a.k.a mak angkat aku..
aku harap sgt we love each other..
tk de ape yg dpt pisahkan kasih syg kami yg ibrat adik beradik ni..
hanya ajal je yg pisahkan akmi..
InsyaAllah...


cik ekin a.k.a ex roomate


 we together..!!


suke tak??like ye??

Wish Me Lot of luck

Friday

ok..straight to the point..
dengan masa yg singkt utk taip entry kali nih..
15 julai depan akan kuar keputusan upu..
aku mohon nak sambung blaja kt UMT
iaitu Universiti Malaysia Terengganu..
nape terengganu??hu3
opah aku jwap sbb die nak kawan ngan org2 pas..
hahahaa..jawapan yg agak keterlaluan di situ...
of course la jwapan yg salah!!
tk pernah terlintas kt kepala otak aku ni bab2 politik..
langsung tk minat..hahaha...
cume yg ade dalam kepala otak aku..
just nak merasa plak dok kt pantai timur tu..
utara da penah..selatan mungkin nanti..hehehe..
so...wish me luck yeah!!
ammmiinnn...>_<


suke tak??like ye??

spontaneous thursday!!

sy sedih dgn macam2 rencah kehidupan..
bt baek dikatekan salah..bt jhat ape tah lg..
ape nak jd lg pas ni..aaiisshh...ntah la..sape yg salah sebenarnye..
tp aku bersyukur padamu Ya Allah..
ammmiinnn..


suke tak??like ye??

Wordless WednesdaY!!

Wednesday



suke tak??like ye??

Penyakit menyerang tak pernah kalah!!

Monday

Semalam aku diserang selesema, batuk2,

 sakit tekak yg teramat sgt..

huh!!serius tak selesa sgt2..

so mood nak mengUPDATEkan si belog yg carcamarba ni pn terganggu..

adduuyyaai..cobaan betol la sume ni..

korang doakan aku cepat sembuh yea..

Daaa...


mau senyum macam ini semula =)


suke tak??like ye??

lemak sila pegi jauh2..

Friday

hari ni aku sikit gembira..
bgun je pagi2 terus menerkam alat penimbang..!!(mimipi pe ntah aku ni)
tgk2 usaha selama seminggu ni tk mghampakan..
tertera xxkg..dimana berat sy mkin berkurang..
korg pun tau kan kalo nak bg naek snang je..kalo nak turunkan..
mak datok susah giler..
so makin berkobar2 la dalam hati ni..
mmg tk nampak sgt perubahannye tp aku  dpt je yg rase (ko ade??)
baju pn da longgar2 skit..
ok..!!next mision!!
bg kurg lg..dan lemak..!!!
sila pergi jauh2 dan jgn kembali..he3


suke tak??like ye??

Wordless Thursday!!

Thursday

Sy sayang Mohd Askar sy!!


suke tak??like ye??

Wordless WednesdaY!!

Wednesday


Konvokesyen KISDAR!!
Love TheM =)


suke tak??like ye??

Kalau bakal suami nampak mesti die gelak kan??

Sunday

hanya hati aku je yg tau betapa kelakar yg teramat2 nye dalam hati ni..
hu2..time dok kemas2 brg2 purba yg ada dalam bilik aku ni..
tbe2 terjatuh plak gambar aku yg agak berkurun2 ni..hahaha..
korg tgk je la..
aku sendiri tk sgka ni gambar aku...


ni la gambar yg aku cakap tuh..!!


dan ni gamabr muka aku yg skarang...

so,cm ne??korang compare la sendiri eh!!!
aku nak cntinue gelak lg ni..
bye2!!!


suke tak??like ye??

Uncle..Jom masuk Islam!!

Friday

kejadian tgh hari td mmg menyentuh hati..
time aku pegi kdai insurance uncle ni..
tibe2 de seorang pemintak sedekah cina lg cacat..
pemintak sedekah tu pn ckap cina la ngan uncle tu..
then uncle tu pn amik la RM5 pastu bg kt pemintak sedekah tu...
aku yg mnyaksikan kejadian tu senyum ala2 kambing la kt uncle tu..
SPECHLESS aku dibuatnye...
just dalam hati je berkata2 cm ni..
"uncle ni baik la..sdangkan org bangsa aku sendiri pn tk baek cm tu..
kdg2 tu org bangsa aku ni maen halau je pemintak sedekah..
hulur la singit dua ke kot ye pn da sengket kan..
tk jatuh semekin nye pn kalo bg singgit.."

pengajarannye hari ni...
*jgn nak kedek sgt eh..
*sedekah tu kan dpt pahala..
*kdg2 contohi la sivik org bangsa lain(yg mana elok ja lah..)

to be continue..!!!


suke tak??like ye??

Wordless Thursday

Thursday


I AM IN LOVE
I AM HAPPY RIGHT NOW
THANKS MR. YAYANG!!


suke tak??like ye??

selamat hari bapa abah!!

Sunday

abah...
ati  ingt lg dulu abah pernah marah ati..
abah pukul ati..
abah nasihat ati...
tp ati marah2 abah..
ati ckap abah tk sayang ati...
ati benci ati..
tp abah...sekarang ati dah sedar..
sume tu abah buat utk didik ati..
ajar ati tentang kehidupan..
abah nak jadikan ati yg terbaik..
abah nak tgk ati berjaya...
tp abah..buat masa ni..ati tau..
ati tk cukup berjaya lg..
dan ati sendiri tk puas lg nak gembirakan hati abah..
InsyaAllah abah..
ati akan hadiahkan abah segulung ijazah..
ati akan hadiahkan apa yg abah inginkan..
tk terbalas jasa abah pd ati..
tp ati akan cube utk mmbahagiakan abah..
ati nak bile abah pejamkan mata abah satu hari nanti..
abah akan pergi dgn tenang....
InsyaAllah...
tp buat masa ni abah..
ati betul2 tak mampu hidup tanpa abah..!!!

Selamat hari Bapa 
Encik Ahmad Murad bin Kamaruddin..
Ati sayang abah sgt2...


 beloved abah & mak 


beloved abah


abah & little yayang!!



suke tak??like ye??

takziah buat mu Faiz & ogie

tanggal 17hb jun 2011..yayang diberitahu oleh sahabat yayang..
atoknye telah kembali ke Rahmatullah..
Takziah ye bt sahabatku berdua..
mudah2an korg tabah hadapi sume ni..
emm pada hari tunang kawan2 yayang ni..yayang berkesempatan utk bertemu
dengan atok sahabat yayang ni..
emm time tu atok wan ni da berjalan gune tongkat..
tp lihat pd semangat nye begitu kuat..
kalah org2 muda cm yayang ni..
tp Allah lebih menyayanginye..
atok wan ni sorang yg amat menjaga bab2 agama ni..
emm selalu mengisi mase lapang nye dengan bace Alquran dan sebagai nye..

note : pada korg yang telah bace coretan ni..mari lah sama2 kite sedekah Al-Fatihah
buat atok wan ni..dam semua umat islam yg telah meninggal dunia..
~Al-Fatihah~


suke tak??like ye??

Lagi2 die..tk de org lain ke

Thursday

Sape lg kalo bukan Datin Seri Yayang..hahaa
korang jemu ke tgk yayang..
emm ske hati la ni kan blog yayang..
korg pn mesti entry pic korg gak kan dalam blog korg..
de yayang marah @ cemuih @ menyampah..
huhuuu....



~1~


~2~

~3~

~3~

~4~

nak tgk lg??
next entry la ye??
sabar....

~the end~


suke tak??like ye??

u are unmatured la.!!weekk =p

Wednesday

sgt2 terkesima and tersentap tetibe mase selongkar laptop ni..
and terjumpa la gambar2 yg dolu2..
time sekolah dulu2..
muka sgt2 kebudak2an..hu3...
tergelak sorang2..smpai ase nak tergolek2..hahahaa

masa form 1


muka agak terok akibat resdung melampau


muka tk mature bersama ekin


form 5 ~mcm form 1 jgak kan??~


bilik prep yg berselerak..
~muka terbakar akibat sukan~


 wakil daerah choral speaking


alam kolej still tk bape nak matured (>_<)

Skang umur pn da msok 22 tahun..tp lom ag la..
dalam progress nak matured kan diri..wahahaa
tp yg sedih nye kalo org2 manusia2 yg bru je kenal mesti tnye sekolah lg ke??
what you all mean??

~the end~


suke tak??like ye??

saje je nak bt aku sakit hati kan??

Thursday

emm tk habis2 la manusia ni kn??
mcm2 perangai...
kalo sehari tk bt org lain sakit hati tk leh ka??
time tgh bengang thap gaban ni mule rase nak pelangkung bis semua org..
sabar yayang..sabar..
al kisah nye cm ni..de la hamba Allah ni...
yayang elok baik ngan die...
tp tk lah smpai thap kawan karib...
tgk2 die tikam yayang dr belakang..
huh..kononnya dulu die dok marah la jgak kt betina tu sbb rampas bf yayang...
tp skang see..die plak yg dok kamcing ngan betina tu...
sori la ye kalo tersentap...
ni blog yayang suke hati la nak taip pe pn..
emm oleh sbb tu..saya berjanji tk kan sama sekali bercerita apa2 pd insan tersebut..
i'm swear...!!!
dr dulu lg da yayang tau die ni mmg jenis depan ckap lain tp belakang ckp lain..
tp ntah la..
yg dok baik lg ngan die wat pe..
aiiisshhh...
mmg rase nak sepak2 je minah tu..
mulut manis tp dalam hati Allah je tau..

so lepas ni..yayang akan lebih berhati2..
terpulang la pada Kau nak tersentap ke ape ke...
yang penting kalo ko bace entry ni ko sedar sikit pe ko da bt...

Yayang amat menyampah pada org mcm tu..!!
full stop..
ok lah..bye2...
wait for the next entry ok..


bye2



suke tak??like ye??

hepi besday mak..

Friday

yayang syg mak yayang...
ari ni 03 june 2011..genap mak yayang 47 tahun...
emm tp mak still maintain cun lg..hu3..
alhamdulillah Allah berikan kebahagiaan pd mak,
kesihatan yg bgus pd mak...suami yg penyayang utk mak
abah yayang la tu..
dan anak2 yg soleh dan solehah utk mak..
heee..termasuk la yayang..
so..utk hari bahagia mak ni..yayang da hasilakn satu kad yg agak istimewa utk mak..
*
*
*

~1~


~2~


~3~


~4~

~5~

~6~

dengan itu..yayang harap...

*mak dikurniakan kesihatan yg baek selama nya..
*mak bahagia dgn keluarga..
*mak dilindungi dan dirahmati Allah SWT di dunia dan Akhirat..
*dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..

INSYAALAH >_<



suke tak??like ye??

wakil Malaysia mane leh kalah..ha3

yesterday..yayang and family serang GM @greentown Mall Ipoh..
da lme tk maen bowling..so semalam melepaskan gian la..
just yayayng and adik2 je maen..
abah tk dpt nak join coz tgn masih sakit akibat excident last monday..
agak fanatik jgak la..
mcm2 gelagat....
see this
*
*
*

yayang tk sempat nak tgk camera**


malas la nak tunjuk skill lebih2..>_<

 ikhmal my 2nd lil bro**


amirul my 1st lil bro**


keputusan akhir yg tk bpe nak hebat..
tp A (name sebenar) di atas tu ialah yayang..

yaahhoo...!!!

practise make perfect...!!!


suke tak??like ye??