I made this widget at MyFlashFetish.com.

Ku ilhamkan ruang ini kerana...
andai suatu hari nanti...
yang mampu kau baca hanyalah tulisan-tulisan kaku dan hanyalah potret-potret bisu dariku yang kau dapat renung...

Uncle..Jom masuk Islam!!

Friday

kejadian tgh hari td mmg menyentuh hati..
time aku pegi kdai insurance uncle ni..
tibe2 de seorang pemintak sedekah cina lg cacat..
pemintak sedekah tu pn ckap cina la ngan uncle tu..
then uncle tu pn amik la RM5 pastu bg kt pemintak sedekah tu...
aku yg mnyaksikan kejadian tu senyum ala2 kambing la kt uncle tu..
SPECHLESS aku dibuatnye...
just dalam hati je berkata2 cm ni..
"uncle ni baik la..sdangkan org bangsa aku sendiri pn tk baek cm tu..
kdg2 tu org bangsa aku ni maen halau je pemintak sedekah..
hulur la singit dua ke kot ye pn da sengket kan..
tk jatuh semekin nye pn kalo bg singgit.."

pengajarannye hari ni...
*jgn nak kedek sgt eh..
*sedekah tu kan dpt pahala..
*kdg2 contohi la sivik org bangsa lain(yg mana elok ja lah..)

to be continue..!!!


suke tak??like ye??

0 org sgt comey: