I made this widget at MyFlashFetish.com.

Ku ilhamkan ruang ini kerana...
andai suatu hari nanti...
yang mampu kau baca hanyalah tulisan-tulisan kaku dan hanyalah potret-potret bisu dariku yang kau dapat renung...

5 perkara je

Thursday


Dah lama saya simpan artikel pasal ni.. Ada seseorang hamba Allah itu, mengemelkan pada saya... Jom share..:-)

Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya:- 


1: Wajah yang cantik – solat subuh

2: Duit yang banyak – solat zohor 

3: Kesihatan yang baik – solat asar

4: Anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita – solat maghrib 

5: Tidur yang nyenyak tanpa ganguan – solat isyak 


 Senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari 



Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezeki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.(Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )

   'Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.'   Surah Al-Baqarah ayat 286  




suke tak??like ye??

Wordless Thursday!!

"Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan.
Teruskan perjuangan kita walaupun  terpaksa menghadapi rintangan demi
rintangan dalam hidup"




suke tak??like ye??

baby

Wednesday



suke tak??like ye??

Istiadat konvokesyen ke berapa entah..

Tuesday

esok junior2 aku akan konvo kt kolej islam darul ridzuan..
KISDAR kt kuala kangsar tu..!!
ok2..so aku mengucapkan tahniah yg tk terhingga la pada diorang2..
CONGRATES EH!!

emm konvo kt kolej aku disempurnakan oleh Sultan Perak..
Sultan Azlan Shah yang sampaikan Diploma tu..
korang ade??!!hahaha...
tp tkot giler la..buatnye tersembam kt depan sultan..
hohoho...malu weh!!


bagi mengenang balik kenangan mase aku konvo..
ni ha pic aku time konvo..


!!Acoounting students!!


!!me:mue:ogie!!


!!me and ogie!!


!!kami satu batch!!


!!we again!!


!!jom kite konvo!!


!!me and ogie again!!


!!kami sgt suke!!


suke tak??like ye??

syg u sgt la wahai cik ex roomate!!

Monday

emm ntah kenapa tetibe mlm ni rase amat dekat ngan cik ekin a.k.a ex roomate..
hahaha..walaupon dipisahkan beratus2 kilometer..iaitu jlan yg bertar dan ade tanda putus2 tu..
tp seakan de kt sebelah die je aku rase..hu2..
u see..betapa rapatnye kami..kah2 (anda boleh muntah skang..)
lame jgak la tk jumpe my kekasih hati pengarang jantung dan pankreas nih..!!
dulu time dok dkt2 kdg2 gdoh..smpai tk bertegur..
tp still tido bilik yg same..tk gtu cik ekin??
hahaha..time nak berbaek2..mesti melalui surat..dr surat and msg la kami 
meluahkan ape yg terbuku cm ketul ais kt dalam hati ni..hahaha
lawak3..tp sume tu kenangan doohh..
akan ku jdkan sejarah dan akan aku ceritakan pada anak2 cucu2 aku nanti..hehehe
kami jgak amat sekepala..mmg ngam habis walaupun kdg2 lain
jugak perangai aku ngan cik ekin ni..
tp hari ni aku nak bgtau yg aku syg giler2 la kt die..
not lesbian ok!!...
kmi ni ibarat kembar luar ok..
gelaran ni mak die yg kasi a.k.a mak angkat aku..
aku harap sgt we love each other..
tk de ape yg dpt pisahkan kasih syg kami yg ibrat adik beradik ni..
hanya ajal je yg pisahkan akmi..
InsyaAllah...


cik ekin a.k.a ex roomate


 we together..!!


suke tak??like ye??

Wish Me Lot of luck

Friday

ok..straight to the point..
dengan masa yg singkt utk taip entry kali nih..
15 julai depan akan kuar keputusan upu..
aku mohon nak sambung blaja kt UMT
iaitu Universiti Malaysia Terengganu..
nape terengganu??hu3
opah aku jwap sbb die nak kawan ngan org2 pas..
hahahaa..jawapan yg agak keterlaluan di situ...
of course la jwapan yg salah!!
tk pernah terlintas kt kepala otak aku ni bab2 politik..
langsung tk minat..hahaha...
cume yg ade dalam kepala otak aku..
just nak merasa plak dok kt pantai timur tu..
utara da penah..selatan mungkin nanti..hehehe..
so...wish me luck yeah!!
ammmiinnn...>_<


suke tak??like ye??

spontaneous thursday!!

sy sedih dgn macam2 rencah kehidupan..
bt baek dikatekan salah..bt jhat ape tah lg..
ape nak jd lg pas ni..aaiisshh...ntah la..sape yg salah sebenarnye..
tp aku bersyukur padamu Ya Allah..
ammmiinnn..


suke tak??like ye??

Wordless WednesdaY!!

Wednesday



suke tak??like ye??

Penyakit menyerang tak pernah kalah!!

Monday

Semalam aku diserang selesema, batuk2,

 sakit tekak yg teramat sgt..

huh!!serius tak selesa sgt2..

so mood nak mengUPDATEkan si belog yg carcamarba ni pn terganggu..

adduuyyaai..cobaan betol la sume ni..

korang doakan aku cepat sembuh yea..

Daaa...


mau senyum macam ini semula =)


suke tak??like ye??

lemak sila pegi jauh2..

Friday

hari ni aku sikit gembira..
bgun je pagi2 terus menerkam alat penimbang..!!(mimipi pe ntah aku ni)
tgk2 usaha selama seminggu ni tk mghampakan..
tertera xxkg..dimana berat sy mkin berkurang..
korg pun tau kan kalo nak bg naek snang je..kalo nak turunkan..
mak datok susah giler..
so makin berkobar2 la dalam hati ni..
mmg tk nampak sgt perubahannye tp aku  dpt je yg rase (ko ade??)
baju pn da longgar2 skit..
ok..!!next mision!!
bg kurg lg..dan lemak..!!!
sila pergi jauh2 dan jgn kembali..he3


suke tak??like ye??